Лобіо класичний грузинський 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Ви любите кавказьку кухню? Хочу розповісти вам, як приготувати "лобио" класичний грузинський з відвареної червоної квасолі з зеленню, спеціями і волоськими горіхами. Чудова закуска, варто спробувати!
Хочу звернути вашу увагу на те, що "лобио" можна подавати до столу як гарячим, в якості основного блюда, так і холодним, в якості закуски. Обов'язково доповніть його зернами граната! смак приголомшливий, а аромат неможливо передати словами, це потрібно тільки пробувати! 
- Квасоля - 1 Склянка
 - Лук-пориста - 1 штука
 - Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
 - Часник - 2-4 зубчиків
 - Грецькі горіхи - 1 Склянка
 - Braai - 1 пучок
 - Оцет винний - 2 Ст. Ложки
 - Сіль, цукор, спеції - За смаком (перець чилі, паприка, хміль-сунелі)
 - Зерна граната - За смаком
 

1. Квасоля найкраще замочити заздалегідь - на ніч, а після промити і відварити до готовності (час залежить від того, яку саме квасолю ви будете використовувати).

2. Поки квасоля вариться, обсмажте до м'якості з невеликою кількістю масла порей.

3. Одночасно на сухій сковороді підсушіть горіхи і після подрібніть (можна качалкою, блендером або кавомолки, наприклад).

4. Злийте, але збережіть рідина від квасолі. Розімніть товкачем готову квасолю до стану пюре.

5. Вимийте, обсушити і подрібніть зелень.

6. З'єднайте квасоля, горіхи, кінзу і порей. Додайте сіль і цукор, влийте оцет. Перемішайте і поставте на вогонь. Прогрійте до закипання на повільному вогні, помішуючи.

7. Додайте за смаком спеції і влийте оливкову олію. Ще раз перемішайте і подавайте до столу з зернами граната.
Смачного!
Смачного!