Лінь в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Лінь сам по собі смачна риба, а в сметані так взагалі - пальчики оближеш. Цей рецепт лина в сметані - мій фірязикай, так що якість гарантую.
Лінь в сметані - дуже ніжне і смачне блюдо. Його не соромно приготувати навіть на невелике сімейне свято. Розповім вам досить простий рецепт приготування лина в сметані. З досить простих і доступних продуктів у вас вийде дуже смачне блюдо.
1. Лінь - це риба, з якої луску не очищують. Тому очищаємо рибу від нутрощів, відрізаємо голову і хвіст і добре промиваємо. Нарізаємо рибу на шматки 3-5 см, солимо і залишаємо хвилин на 15.
2. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно шаткуємо, морква і селера натираємо на тертці.
3. Шматочки риби обвалюють в борошні і злегка обсмажити на олії. Складаємо в каструлю, в якій будемо продовжувати готувати.
4. У сковороді на вершковому маслі обсмажуємо цибулю, селера і моркву. Викладаємо овочі на рибу.
5. Додаємо туди ж біле вино, каперсами і воду. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15-20.
6. Потім додаємо очищений і подрібнений часник, перець, сіль і сметану. Тушкуємо ще хвилин 10-15 і подаємо до столу.
До такої рибі підійде на гарнір і рис, і картопля і просто овочі. Вибирайте на свій смак. Смачного!
- Лінь - 1-1, 5 кілограма
- Крем - 250 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Селера кореневої - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 5-8 штук
- Вино біле - 150 мілілітрів
- Каперсами - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Сіль - 2/3 чайних ложки (пара пучок солі - промаринувати рибу, інше додавати при готуванні)
- Вода - 1 Склянка
- Рослинна олія для смаження - 50 мілілітрів
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 30 грам
1. Лінь - це риба, з якої луску не очищують. Тому очищаємо рибу від нутрощів, відрізаємо голову і хвіст і добре промиваємо. Нарізаємо рибу на шматки 3-5 см, солимо і залишаємо хвилин на 15.
2. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно шаткуємо, морква і селера натираємо на тертці.
3. Шматочки риби обвалюють в борошні і злегка обсмажити на олії. Складаємо в каструлю, в якій будемо продовжувати готувати.
4. У сковороді на вершковому маслі обсмажуємо цибулю, селера і моркву. Викладаємо овочі на рибу.
5. Додаємо туди ж біле вино, каперсами і воду. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15-20.
6. Потім додаємо очищений і подрібнений часник, перець, сіль і сметану. Тушкуємо ще хвилин 10-15 і подаємо до столу.
До такої рибі підійде на гарнір і рис, і картопля і просто овочі. Вибирайте на свій смак. Смачного!