Квасолевий суп класичний
(покроковий рецепт з фото)
Квасолевий суп - відмінне перше блюдо, яке зігріє в найхолодніший зиязикай день. Сьогодні я розповім вам? як приготувати класичний рецепт цього смачного, ситного і ароматного супу.
Супи варять із стручкової квасолі і бобів різних кольорів та сортів. Сьогодні ми приготуємо класичний квасолевий суп з білої квасолі з копченим реберцями і овочами. У квасоляного супу є один недолік - витрачений час. Вариться квасоля дуже довго, тому кулінарні експерти радять замочувати її за кілька годин до приготування, а краще - за ніч.
- Квасоля - 400 грам (береться за вагою вже замочений квасоля)
- Морква - 1 штука (середня морквина)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Стебла селери - 3-4 штук
- Курячий бульйон - 1 літр
- Вода - 1 літр
- Копчені реберця - 500 грам
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець мелений - 1 щіпка
- Лавровий листок - 1 штука
1
Заздалегідь підготуйте квасоля, замочивши її на кілька годин або ніч. Чистий цибулю, морквину і селеру, дрібно покришите. Надішліть на розігріту з рослинним маслом сковороду і посмажте до золотистого кольору.
2
Реберця поріжте, складіть в каструлю, залийте водою і курячим бульйоном, поставте варитися. Коли бульйон закипить, додайте квасолю, часник, кмин, паприка, чебрець і лавровий лист. Залиште бульйон варитися на 3-4 годину, поки квасоля не стане м'якою.
3
Далі поперчіть і спробуйте суп на смак, копчені реберця солоні самі по собі. Якщо солі не вистачає, досоліть суп. Дістаньте реберця, зріжте з них м'ясо, поріжте і додайте в суп.
4
Додайте зажарку в суп, доведіть до кипіння і проваріть 5-7 хвилин, щоб бульйон придбав овочевий смак. Приберіть каструлю з вогню. Залиште суп на хвилин 30, щоб він трохи настоявся. Зверху посипте зеленню.