Курка, запечена в ряжанка
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне, ніжне і зовсім не клопітка в приготуванні блюдо! Набір інгредієнтів гранично простий. Чи не рецепт, а знахідка для господині! А поки запікатиметься курочка, приготуйте улюблений гарнір.
Це відмінна ідея вечері для тих, хто біжить ввечері з роботи і ламає голову що ж приготувати. Для рецепта можете взяти абсолютно будь-які частини курки, які Вам до вподоби або порубати цілу курку. Настійно рекомендую спробувати! Можливо такий простий рецепт у Вас приживеться надовго. А як приготувати курку, запечену в ряжанка дивіться в покроковому рецепті.
- Курка - 1 кілограм (будь-які частини)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Ряжанка - 300 мілілітрів
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Курку помийте, обсушити, посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть у форму для запікання.

Цибулю очистіть, помийте і наріжте кільцями або півкільцями. Помідори також помийте і наріжте часточками. Викладіть цибулю і помідори поверх курки.

Полийте все ряжанкою. Знову трохи посоліть і поперчіть за смаком. Поставте запікатися в нагріту до 190 градусів духовку на 50-55 хвилин. Якщо ви не хочете, щоб цибуля сильно підгорів, то після закінчення 25-30 хвилин акуратно накрийте блюдо фольгою.

Наша курочка готова! Прикрасьте свіжою зеленню і подавайте з будь-яким гарніром або салатом зі свіжих овочів.

Смачного!