Рецепт Курка з щавлем фото

Курка з щавлем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Птах, Курка, Щавель
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Курка з щавлем - ще одне смачне блюдо з використанням щавлю в скарбничку шанувальників цього неймовірно корисного овоча. Рецепт курки з щавлем гранично простий, а страва виходить - вищий сорт.

Чи знали ви, що щавель люблять використовувати при готуванні не тільки в наших слов'янських краях і не тільки для готування щей і супів? Відкриваємо для себе французьку кухню. Дізнайтеся, як зробити курку з щавлем - страва, яке в ресторанах Провансу вважається чи не делікатесом. Інтригує? тоді приступимо - рецепт курки з щавлем:

1. Курку нарізаємо середніми шматочками, або ж, якщо у вас стегенця або крила, то будемо обсмажувати їх цілком.

2. Ставимо на вогонь сковороду з високими бортиками і додаємо в неї вершкове і оливкове масло. Як тільки вершкове масло розтане - викладаємо курку.

3. Коли наша курочка обжарится до золотистої скоринки з усіх боків, зменшуємо вогонь до мінімального, доповідаємо до неї наш щавель, який можна просто порвати на дрібні шматочки руками безпосередньо на сковороду. Накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин.

4. Отже, наш щавель потемнів і злегка пустив сік, - перемішуємо все разом на сковорідці, і заливаємо зверху спочатку соком і вершками. Сік можна замінити звичайною водою - смак вийде менш оригінальний, але технологічно блюдо вийде практично таким же.

5. Ще раз все ретельно перемішуємо, додаємо сіль і спеції.

6. Тушкуємо все разом під кришкою ще хвилин десять від сили і знімаємо з вогню. Блюдо до цього моменту буде повністю готове.

Чудове блюдо, чи не так? Всього півгодини часу, мінімум старань, мінімум інгредієнтів - а виходить страва ресторанного рівня. Сподіваюся, рецепт курки зі щавлем надихне вас на приготування цього смачного страви. Удачі і приємного апетиту!


  • Курка - 1.5 кілограма
  • Щавель - 200 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Яблучний сік - 100 мілілітрів(Можно использовать уксус или вино)
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
Чи знали ви, що щавель люблять використовувати при готуванні не тільки в наших слов'янських краях і не тільки для готування щей і супів? Відкриваємо для себе французьку кухню. Дізнайтеся, як зробити курку з щавлем - страва, яке в ресторанах Провансу вважається чи не делікатесом. Інтригує? тоді приступимо - рецепт курки з щавлем:

1. Курку нарізаємо середніми шматочками, або ж, якщо у вас стегенця або крила, то будемо обсмажувати їх цілком.

2. Ставимо на вогонь сковороду з високими бортиками і додаємо в неї вершкове і оливкове масло. Як тільки вершкове масло розтане - викладаємо курку.

3. Коли наша курочка обжарится до золотистої скоринки з усіх боків, зменшуємо вогонь до мінімального, доповідаємо до неї наш щавель, який можна просто порвати на дрібні шматочки руками безпосередньо на сковороду. Накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин.

4. Отже, наш щавель потемнів і злегка пустив сік, - перемішуємо все разом на сковорідці, і заливаємо зверху спочатку соком і вершками. Сік можна замінити звичайною водою - смак вийде менш оригінальний, але технологічно блюдо вийде практично таким же.

5. Ще раз все ретельно перемішуємо, додаємо сіль і спеції.

6. Тушкуємо все разом під кришкою ще хвилин десять від сили і знімаємо з вогню. Блюдо до цього моменту буде повністю готове.

Чудове блюдо, чи не так? Всього півгодини часу, мінімум старань, мінімум інгредієнтів - а виходить страва ресторанного рівня. Сподіваюся, рецепт курки зі щавлем надихне вас на приготування цього смачного страви. Удачі і приємного апетиту!

Схожі рецепти