Курка з щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Курка з щавлем - ще одне смачне блюдо з використанням щавлю в скарбничку шанувальників цього неймовірно корисного овоча. Рецепт курки з щавлем гранично простий, а страва виходить - вищий сорт.
Чи знали ви, що щавель люблять використовувати при готуванні не тільки в наших слов'янських краях і не тільки для готування щей і супів? Відкриваємо для себе французьку кухню. Дізнайтеся, як зробити курку з щавлем - страва, яке в ресторанах Провансу вважається чи не делікатесом. Інтригує? тоді приступимо - рецепт курки з щавлем:
1. Курку нарізаємо середніми шматочками, або ж, якщо у вас стегенця або крила, то будемо обсмажувати їх цілком.
2. Ставимо на вогонь сковороду з високими бортиками і додаємо в неї вершкове і оливкове масло. Як тільки вершкове масло розтане - викладаємо курку.
3. Коли наша курочка обжарится до золотистої скоринки з усіх боків, зменшуємо вогонь до мінімального, доповідаємо до неї наш щавель, який можна просто порвати на дрібні шматочки руками безпосередньо на сковороду. Накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин.
4. Отже, наш щавель потемнів і злегка пустив сік, - перемішуємо все разом на сковорідці, і заливаємо зверху спочатку соком і вершками. Сік можна замінити звичайною водою - смак вийде менш оригінальний, але технологічно блюдо вийде практично таким же.
5. Ще раз все ретельно перемішуємо, додаємо сіль і спеції.
6. Тушкуємо все разом під кришкою ще хвилин десять від сили і знімаємо з вогню. Блюдо до цього моменту буде повністю готове.
Чудове блюдо, чи не так? Всього півгодини часу, мінімум старань, мінімум інгредієнтів - а виходить страва ресторанного рівня. Сподіваюся, рецепт курки зі щавлем надихне вас на приготування цього смачного страви. Удачі і приємного апетиту!
- Курка - 1.5 кілограма
- Щавель - 200 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Яблучний сік - 100 мілілітрів(Можно использовать уксус или вино)
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сіль, перець - - За смаком
- Спеції - - За смаком
1. Курку нарізаємо середніми шматочками, або ж, якщо у вас стегенця або крила, то будемо обсмажувати їх цілком.
2. Ставимо на вогонь сковороду з високими бортиками і додаємо в неї вершкове і оливкове масло. Як тільки вершкове масло розтане - викладаємо курку.
3. Коли наша курочка обжарится до золотистої скоринки з усіх боків, зменшуємо вогонь до мінімального, доповідаємо до неї наш щавель, який можна просто порвати на дрібні шматочки руками безпосередньо на сковороду. Накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин.
4. Отже, наш щавель потемнів і злегка пустив сік, - перемішуємо все разом на сковорідці, і заливаємо зверху спочатку соком і вершками. Сік можна замінити звичайною водою - смак вийде менш оригінальний, але технологічно блюдо вийде практично таким же.
5. Ще раз все ретельно перемішуємо, додаємо сіль і спеції.
6. Тушкуємо все разом під кришкою ще хвилин десять від сили і знімаємо з вогню. Блюдо до цього моменту буде повністю готове.
Чудове блюдо, чи не так? Всього півгодини часу, мінімум старань, мінімум інгредієнтів - а виходить страва ресторанного рівня. Сподіваюся, рецепт курки зі щавлем надихне вас на приготування цього смачного страви. Удачі і приємного апетиту!