Курка з баклажанами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Зараз на ринку дуже багато свіжих овочів, а значить, прийшов час приготувати одну з моїх улюблених страв. Це - курка з баклажанами і помідорами, запечена в духовці. Просто пальчики оближеш.
Спочатку треба приготувати все інгредієнти: куряче філе відбити, овочі промити і нарізати. Потім все викладаємо шарами в форму для запікання і відправляємо в духовку. Дайте готової запіканці з куркою і баклажанами постояти 15 хвилин в формі і подавайте на стіл. Все просто, швидко і дуже смачно. Смачного!
- Куряче філе - 600 грам
- Сир - 200 грам
- Помідори - 2 штуки
- Баклажан - 2 штуки
- Майонез - 100 грам
- Петрушка - 30 грам
- Часник - 1 зубчик
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)

Баклажани помийте і поріжте пластинами. Приправити сіллю і залишити хвилин 30, потім виділився сік злийте. Після цього обсмажте баклажани по 1 хвилині з кожної сторони.

Філе курки поріжте на кілька шматочків, накрийте харчовою плівкою і відбийте кухонним молотком. Оббивні посоліть і поперчіть за смаком.

Помідори поріжте тонкими кільцями.

Часник і петрушку дрібно порубати, сир потріть на крупній тертці.

Форму для запікання змастіть рослинною олією. Далі інгредієнти будемо викладати шарами. Перший шар - баклажани.

Другий шар - відбивні, потім знову баклажани.

Потім викладаємо помідори, на них зелень з часником. Зверху зробіть сітку з майонезу.

І завершальний акорд - посипте все зверху тертим сиром. Духовку розігрійте до 180 градусів і запікайте 25 хвилин.