Курка на багатті
(покроковий рецепт з фото)
Курка на багатті - відмінна альтернатива шашликів. Ідеальне м'ясне блюдо для великої голодної компанії. Якщо ви вибралися на природу на пікнік, обов'язково приготуйте таку смачну курочку.
Якщо ви хочете знати, як приготувати курку на багатті, то просто прочитайте цей рецепт. Ви можете змінити складові маринаду. Додайте будь-які спеції і приправи на свій розсуд. Деякі люблять оливкова олія або майонез, які при додаванні в маринад зроблять курку соковитіше.
- Курка - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки

Візьміть цілу курку, ретельно її вимийте. Якщо десь є пір'ячко, Одружений на них за допомогою пінцета. Полийте курочку соєвим соусом, натріть гірчицею, видавіть зверху сік одного лимона. Гарненько "викуповуйте" її в маринаді.

Переверніть курку в мисці грудкою вниз. Потім щільно укрийте її поліетиленом. Підійде звичайний пакет. Залиште маринуватися в холодильнику на пару годин, а найкраще на всю ніч.

Курочку, яка добре замаринувалася, разрежьтевздовж в районі грудки гострим ножем. Розпластайте її на решітці для гриля, попередньо змастивши її рослинною олією.

Наколи курочку з усіх боків ножем або гострою вилкою. Запікайте на жарких вугіллі з обох сторін, постійно перевертаючи. Подавайте з зеленню, соусами і овочами.