Курча по-бар
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний смак цієї страви сподобається навіть самим прискіпливим гурманам, а все завдяки використанню солоного огірка в соусі. Повірте, курочка виходить дуже ніжна, а соус відмінно доповнює її.
Я дуже люблю незвичайні поєднання продуктів, тому цей чудовий рецепт приготування курки по-панськи мені відразу сподобався. Майже всі необхідні інгредієнти були під рукою, і я вирішила приготувати цю страву на вечерю, такого приголомшливого результату я навіть не очікувала. Поєднання солоного огірка і волоського горіха в соусі дає настільки незвичайний смак, що все блюдо набуває якийсь вишуканий окрас. Вже не знаю, чому у нього таку назву, напевно, тут зіграв свою роль солоний огірок (як традиційна російська закуска), але ця курочка дійсно гідна прикрашати панські столи. І якщо ви так само любите все нове і незвичайне, то я пропоную вам цей простий рецепт курки по-панськи, впевнена, байдужих до цієї страви точно не залишиться.
1) Для початку нам необхідно зняти шкіру з грудки і видалити кістки. Розрізаємо її на дві частини і трохи відбиваємо, потім обтирає сіллю і перцем, залишаємо в холодильнику на 15-20 хвилин.
2) У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому грудку з обох боків до золотистого кольору. Робити це треба на сильному вогні, і не бійтеся, що всередині вона залишиться сира.
3) Тепер приступаємо до соусу. Зрізаємо з огірка шкірку і трьом його на крупній тертці, часник теж подрібнюємо. Горіхи можна змолоти в кавомолці, а зелень дрібно нашаткувати. Тепер змішуємо всі ці інгредієнти зі сметаною.
4) Викладаємо обсмажену грудку в невелику сковорідку так, щоб грудка лежала в ній дуже щільно. Заливаємо курку приготованим соусом і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку приблизно на 20-30 хвилин.
От і все! Курочка готова, і можна приступати до дегустації. Краще з'їсти її відразу, так як після повторного нагрівання соус починає розшаровуватися, і виходить вже не так смачно.
- Грудка куряча - 1 штука
- Огірок солоний - 1 штука
- Мелені волоські горіхи - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Петрушка свіжа - 15 грам
- Кріп свіжий - 15 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1) Для початку нам необхідно зняти шкіру з грудки і видалити кістки. Розрізаємо її на дві частини і трохи відбиваємо, потім обтирає сіллю і перцем, залишаємо в холодильнику на 15-20 хвилин.
2) У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому грудку з обох боків до золотистого кольору. Робити це треба на сильному вогні, і не бійтеся, що всередині вона залишиться сира.
3) Тепер приступаємо до соусу. Зрізаємо з огірка шкірку і трьом його на крупній тертці, часник теж подрібнюємо. Горіхи можна змолоти в кавомолці, а зелень дрібно нашаткувати. Тепер змішуємо всі ці інгредієнти зі сметаною.
4) Викладаємо обсмажену грудку в невелику сковорідку так, щоб грудка лежала в ній дуже щільно. Заливаємо курку приготованим соусом і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку приблизно на 20-30 хвилин.
От і все! Курочка готова, і можна приступати до дегустації. Краще з'їсти її відразу, так як після повторного нагрівання соус починає розшаровуватися, і виходить вже не так смачно.