Креветки в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Креветки в сметані - це прекрасне доповнення до відварного рису або пасти. Готуються досить швидко - за пів години ви зможете приготувати і гарнір, і креветки. Смачна страва для вечері вам забезпечено.
Ніжні і соковиті креветки в сметані стануть прекрасним доповненням до гарніру з відвареного зі спеціями рису або до будь-якого виду пасти. Буквально за 30-40 хвилин у вас на столі буде смачне блюдо, від якого не відмовляться навіть дівчата :)Якщо у вас були варені заморожені креветки - ви це зробите ще швидше. Їх і чистити не треба, і в сметані гасити поменше - хвилин 7-8. Виходить смачно, повірте мені. Отже, як приготувати креветки в сметані - читаємо і дивимося фото.
- Креветки - 800-900 грам
- Крем - 300-350 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам

Розморожуємо креветки, промиваємо і очищаємо від панцира.

Посипаємо очищені креветки сіллю і сумішшю перців - чорного і запашного. Ми залишаємо хвилин на 10, нехай просочаться спеціями.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо креветки близько 2 хвилин, не забуваємо перемішувати. Вогонь під сковородою - трохи більше середнього.

Додаємо на сковороду до креветок сметану, розмішуємо і тушкуємо хвилин 10-15 під кришкою. Періодично перемішуємо. Приблизно за хвилину до готовності додайте дрібно нарубаної зелені.