Корнуєльский яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
На цих вихідних я вперше приготувала цей пиріг. Якщо чесно, то нічого особливого не чекала від нього, але була приємно здивована просто бездоганним смаком. Настільки ніжного тіста я давно не бачила!
Корнуєльский яблучний пиріг з'явився в Англії, там він вважається класикою, але широкої популярності в інших країнах чомусь не отримав. І це дуже дивно, адже пиріг просто дивовижний на смак. Тісто злегка вологим, мені нагадує просочений сиропом бісквіт. Це тісто чудово поєднується з яблуками, до речі, раджу використовувати кислуваті яблука, тоді поєднання солодкого тіста з легкої яблучної кислинкою буде просто супер. Як вид, я не скуплюся на захоплені епітети, цей пиріг дійсно смачний. Що з, англійці знають толк в випічці. Ділюся і з вами рецептом, як приготувати корнуельський яблучний пиріг.
- Маргарин - 250 грам
- Цукор - 2/3 склянки
- Куряче яйце - 3 штуки
- Крем 25% жирності - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 15 грам
- Яблуко - 4 штуки (кислих сортів)

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Жовтки відокремте від білків. Білки відразу ж відправте в холодильник на верхню полицю, щоб вони встигли як слід охолонути.

Маргарин розтопіть на водяній бані або на повільному вогні, постійно помішуючи. Змішайте маргарин з цукром і жовтками.

Додайте сметану, добре все перемішайте.

Всипте борошно, енергійними рухами доведіть масу до однорідності. Можна скористатися міксером.

Білки збийте міксером до збільшення їх в обсязі в 3 рази. Додайте в тісто.

Акуратно, декількома плавними рухами вмесіте білки в тісто. Воно повинно вийти дуже повітряним.

Вилийте тісто у форму для запікання, вставте в нього часточки яблук, як показано на фото.

Запікайте пиріг 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряйте сірником або зубочисткою. Готовому пирогу дайте трохи охолонути, а потім виймайте його з форми. Зверху його можна присипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!