Корисний смузі
(покроковий рецепт з фото)
Такий корисний напій, як фруктовий смузі, ви можете готувати кожен день з різних фруктів на йогуртовій або кефіру основі. Напій подарує вам гарний настрій на весь день!
Смузі можна готувати з будь-яких сезонних фруктів, овочів, ягід. Головна уязик - він повинен подобатися вам до смаку. Ідеальною основою для напою стане некислий кефір будь-якої жирності, класичний йогурт або питної, ряжанка. Пам'ятайте, що через наявність фруктових кислот смузі може расслоиться, тому дегустуйте його відразу ж після приготування.
- Мандарин - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Мухобойка - 1 штука
- Йогурт - 150 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок

Підготуйте зазначені інгредієнти.

Мандарин очистіть від шкірки. Розділіть фрукт на часточки і викладіть їх в ємність блендера. Якщо в плоді присутні кісточки - обов'язково видаліть їх, щоб їх шматочки не попалися при дегустації напою! помийте хурму, видаліть шкірку і викладіть фруктову м'якоть в чашу.

Промийте яблука в воді, розріжте на чотири частини і зріжте серцевини з насінням. Ще раз промийте і наріжте середніми кубиками. За бажанням з яблук можна зрізати шкірку - її часто обробляють парафіном, щоб фрукти довше зберігалися. Всипте цукровий пісок або замініть його квітковим медом.

Влийте йогурт будь-якої жирності або кефір.

Подрібніть і збийте все вміст чаші блендера на пульсуючому режимі приблизно 2-3 хвилини, щоб все маса стала однорідною. Якщо смузі вийшов дуже густим, то долийте в чашу мінеральну воду і ще раз все збийте.

Розлийте напій в стакани або чашки, подайте до столу з трубочками.