Копчена свинина
(покроковий рецепт з фото)
Справжній делікатес, який стане відмінною закускою на будь-якому святковому столі. Приготувати копчену свинину в домашніх умовах досить просто при наявності мангала і правильного маринаду.
Незважаючи на те, що з блюдом слід повозитися, багато його звикли готувати в домашніх умовах. Це класичний рецепт копченої свинини, який відомий вже давно.
- Свинина - 2 кілограма
- Приправи - За смаком (чебрець, лавровий лист, імбир, мускатний горіх, гвоздика і чорний мелений перець)
- Сіль - За смаком

1. Приготувати таке м'ясо зможе не тільки досвідчений кулінар, але і початківець. Головне - слідувати покроковому рецептом і дотримуватися всі пропорції. Таке м'ясо добре вживати разом з гарніром.

2. Отже, нарізаємо нашу мармурову свинину на товсті шматочки. Цілим шматком м'ясо буде готуватися довше, тому нарізане і зручніше, і смачніше.

3. Дуже важливо правильно замаринувати м'ясо. Я використовую зазвичай набір спецій: гвоздика, перець, мускатний горіх, кардамон або kurkumu, але можна взяти вже готову суміш (для копчення свинини). Крім приправ, потрібно зробити і соус, який буде виступати маринадом. Готується він так: подрібнюється в блендері червона квасоля, до неї відправляємо трохи червоного винного оцту, суміш спецій, а також трохи цукру (краще використовувати коричневий). Все перемішуємо і даємо трохи постояти.

4. Через деякий час просочуємо приправами і соусом нашу свинину. Даємо трохи просочитися (близько 20-30 хвилин).

5. Безумовно, краще, щоб м'ясо постояло всю ніч в холодильнику - тоді воно чудово промаринуется і просочиться приправами. А ось якщо у вас неждані гості, то зробити копчену свинину можна трохи швидше. Якщо дозволяє час - дайте м'ясу просочитися близько 2-3 годин. Стейки слід відправляти на добре розігрітий гриль, змащуючи в середині смаження соусом. Для такого м'яса підійде і гірчиця з приправами - робіть на ваш смак.

6. Чудово, якщо у вас є домашня коптильня - в ній готувати подібні страви одне задоволення. М'ясо, просочене димком і витримане потрібний час на грилі і при потрібній температурі, побалує смакові рецептори найвимогливіших гурманів-м'ясоїдів.

7. Копчена свинина в домашніх умовах стане ідеальною альтернативою магазинному м'яса. У вигляді закуски таке м'ясо також ідеально підійде на будь-який святковий стіл.