Ірландський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Яблучні пироги - одні з найпопулярніших і найулюбленіших. Інгредієнти для таких пирогів цілком доступні, печуться вони легко і досить швидко. В Ірландії такий пиріг зазвичай подають із заварним кремом.
Випічка з яблуками - це завжди смачно, адже яблука надають виробам свої виключні аромат і соковитість. У багатьох країнах випічка з яблуками одна з найпопулярніших. Як на мене, так ірландський яблучний пиріг - один з варіантів всім відомої шарлотки. Подають цей пиріг в Ірландії найчастіше з заварним кремом або з карамельним сиропом. Рецепт приготування ірландського яблучного пирога перед вами, спечіть такі ласощі обов'язково!
- Яблука - 3-4 штук
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 250 грам(200 - в тісто, 50 - посипати пиріг)
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки

Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем і дрібкою солі, додаємо вершкове масло і перетираємо в крихту. Додаємо цукор (звичайний і ванільний).

Яблука очистіть від шкірки і серцевини і наріжте кубиками розміром трохи більше середнього.

Додаємо яблука в олійно-борошняну крихту.

Все ретельно перемішуємо. Важливо, щоб борошняна складова рівномірно розподілилася по яблукам.

У невелику миску вбиваємо два яйця і додаємо 150 мл. Молока.

Перемішуємо яйця з молоком, злегка збиваючи все виделкою до однорідності.

І додаємо тепер яєчну суміш до яблук з крихтою. Швидко перемішуємо.

Змащуємо форму для випічки рослинним маслом, викладаємо в неї рівним шаром густе яблучне тісто. Верх присипаємо цукром.

Випікаємо пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці 50-60 хвилин. Перевіряємо на готовність дерев'яною зубочисткою.

Готовий пиріг виймаємо з форми і охолоджуємо. Нарізаємо його на шматочки і подаємо до столу.