Фріттата в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай фріттата готується на плиті, але я пропоную інший варіант. Розповім, як правильно приготувати більш здорову версію цієї страви з мінімальним використанням масла.
Замість кабачків можна використовувати будь-які інші овочі або м'ясні продукти - все залежить від ваших уподобань. По бажанню, додайте улюблені спеції і свіжу зелень.
- Яйце - 3 штуки
- Cukini - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир пармезан - 2 Ст. Ложки (тертий, будь-який твердий сир)
- Сир - 100 грам
- Помідори черрі - 3 штуки
- Петрушка свіжа - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Цукіні наріжте скибочками і обсмажте в гарячому рослинному маслі з ріпчастою цибулею, сіллю і чорним перцем. Досить 10 хвилин.
2. У глибоку чашку розбийте яйця, додайте тертий твердий сир, сир, дрібно нарізану петрушку, сіль і перець.
3. Все добре перемішайте вилкою.
4. Додайте приготовані кабачки, перемішайте.
5. Форму для випічки або глибоке деко покрийте пергаментним папером і злегка змастіть її маслом.
6. Викладіть яєчну суміш і прикрасьте половинками помідорів-чері.
7. Запікайте фриттату при температурі 180 градусів близько 15 хвилин. Подайте блюдо гарячим зі свіжим хлібом. Смачного!