Фаршировані груші
(покроковий рецепт з фото)
Фаршировані груші - це натуральний домашній десерт! Виходить красиво і смачно! Якщо у вашій родині є ласуни, то цей рецепт для вас (них).
Одного разу в ресторані я заязикала салат з грушами. Думала, що вони просто будуть порізані на дрібні шматочки і перемішані з іншими овочами. Але немає! Поруч із зеленню лежала апетитна фарширована груша! Ідея такого доповнення до салату мені дуже сподобалася! І я часто користуюся нею, особливо у свята! Таку грушу можна їсти і окремо, як десерт! фаршировані груші - універсальне блюдо!
- Груша - 3 штуки (намагайтеся вибрати тверді груші.)
- Лимонний сік - 100 мілілітрів (свіжовичавлений )
- Сир - 100 грам
- Сушена журавлина - 50 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Винний оцет - 3 Ст. Ложки
- Сік журавлини - 2 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 70 грам
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком

Трохи обсмажте волоські горіхи і подрібніть їх.

Тепер приготуйте інші інгредієнти, щоб вони були під рукою.

Змішайте сирний сир, журавлину і горіхи.

Змішайте окремо винний оцет, журавлинний сік і одну столову ложку лимонного соку.

Додайте яблучний сидр і коричневий цукор. Заважайте, поки цукор повністю не розчиниться.

Тепер приготуйте груші. Очистіть їх від шкірки, виріжте серцевину і трохи обріжте спинку, щоб груші добре лежали.

Фаршируйте груші начинкою, викладіть на форму для запікання і полийте нашим готовим соусом.

Запікайте груші в розігрітій (але не сильно) духовці 30 хвилин. Періодично діставайте форму і поливайте груші стёкшім на дно соусом.

Тепер приготуємо соус для готових груш. Трохи збийте оливкову олію, додайте лимонний сік. Додати сіль. Перемішайте. Соус готовий! Груші можна подати з листям руколи або іншим салатом, полив готову страву лимонно-оливковою соусом! Смачного!