Фарш в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Задумали приготувати м'ясну страву в горщиках, а виявилося, що з м'яса в наявності тільки фарш? Не біда - цей рецепт фаршу в горщиках вам допоможе приготувати смачний обід або вечерю.
Я розповім вам, як приготувати фарш в горщиках швидко і смачно. Блюдо вигідно ще й тим, що подається в тому ж посуді, в якій готувалося. Мінімум брудного посуду, мінімум метушні під час приготування… А страва виходить дуже навіть. Цей простий рецепт фаршу в горщиках виручав мене не раз, сподіваюся, що він стане в нагоді і вам. Отже, як приготувати:
1. Чистимо і моєму овочі.
2. Цибулю нарізаємо на свій розсуд, картопля і морква тонкими пластинками або маленькими кубиками.
3. У підготовлені горщики укладаємо картопля, морква.
4. Скачуємо з фаршу невеликі кульки або просто відриваємо невеликі шматочки і відправляємо на морквяний шар. Якщо ви покладете фарш великим шматком, то в процесі приготування він весь збереться в одну велику корж і зіпсує все враження від страви.
5. Накриваємо шар фаршу цибулею.
6. Розводимо у воді сіль, сметану, спеції. По бажанню, можна додати кетчуп або томатну пасту.
7. Заливаємо вміст горщиків. Закриваємо кришкою.
8. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
9. Минуло 30 хвилин. Натираємо сир на крупній тертці. Знімаємо з горщиків кришки і посипаємо поверхню страви тертим сиром.
10. Ставимо в духовку ще хвилин на 10, щоб утворилася апетитна сирна скоринка.
От і все - блюдо готово! Запрошую до столу!
- Фарш - 300 грам
- Картопля - 5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Зелень кропу, петрушки - 50 грам
- Сир - 100 грам
1. Чистимо і моєму овочі.
2. Цибулю нарізаємо на свій розсуд, картопля і морква тонкими пластинками або маленькими кубиками.
3. У підготовлені горщики укладаємо картопля, морква.
4. Скачуємо з фаршу невеликі кульки або просто відриваємо невеликі шматочки і відправляємо на морквяний шар. Якщо ви покладете фарш великим шматком, то в процесі приготування він весь збереться в одну велику корж і зіпсує все враження від страви.
5. Накриваємо шар фаршу цибулею.
6. Розводимо у воді сіль, сметану, спеції. По бажанню, можна додати кетчуп або томатну пасту.
7. Заливаємо вміст горщиків. Закриваємо кришкою.
8. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
9. Минуло 30 хвилин. Натираємо сир на крупній тертці. Знімаємо з горщиків кришки і посипаємо поверхню страви тертим сиром.
10. Ставимо в духовку ще хвилин на 10, щоб утворилася апетитна сирна скоринка.
От і все - блюдо готово! Запрошую до столу!