Домашні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Домашні булочки за цим рецептом виходять несолодкими і ідеально підходять в якості хліба до супів і будь-яким іншим стравам. Також на їх основі готують смачні бургери з різними начинками.
За цим рецептом у вас вийдуть відмінні булочки для гамбургерів. Звичайно, для бутербродів можна використовувати і магазинний хліб, але домашня випічка завжди виходить набагато смачніше. Що, до того ж, корисніше. Насіння кунжуту додають булочок особливий смак і аромат. Щоб дізнатися, як приготувати домашні булочки, просто прочитайте цей рецепт.
- Борошно пшеничне - 350 грам (вищого сорту )
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 40 грам
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Кунжутне насіння - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка

У миску влийте молоко і додайте в нього шматочки вершкового масла. Нагрійте його і почекайте, щоб масло повністю розчинилося. Молоко не повинно бути дуже гарячим.

В окремій піалках підігрійте трохи воду, додайте в неї цукор і дріжджі. Залиште суміш в теплому місці, щоб дріжджі активувалися.

Борошно просійте через сито в миску з високими бортиками. Потім додайте до неї сіль і обидві рідкі суміші.

Замісити тісто і залиште його в мисці підходити в теплому місці, попередньо накривши харчовою плівкою або рушником. Тісто має збільшитися в два-три рази.

Тісто обомніте руками, потім розділіть його на шість рівних шматочків. Сформуйте з них плоскі коржі.

Викладіть коржі на деко, застелене пергаментом. Змастіть їх вершковим маслом і посипте кунжутом. Дайте їм постояти хвилин двадцять. Потім розігрійте духовку до двохсот градусів і випікайте булочки п'ятнадцять хвилин.