Дапанджі з курки
(покроковий рецепт з фото)
Dapandzhi - це блюдо уйгурской кухні, вдає із себе рагу з курки з овочами, соєвим соусом і прянощами. Подається з гарніром з рису, локшини, картоплі. Блюдо широко поширене на Сході.
"Dapandzhi" - смачне і просте в приготуванні блюдо, найголовніше підготувати всі інгредієнти і слідувати покрокової інструкції. Насправді рецептів "дапанджі" безліч і у кожної господині він свій, але незмінними залишаються курка, соєвий соус і овочі, а їх кількість регулюйте на свій смак.
- Курка - 500 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Селера - 1 штука (стебло)
- Перець пекучий - 1/3 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Імбир - 1 Чайна ложка (мелений або свіжий)
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - 3 грами
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Мал - 1 Склянка (або будь-який гарнір)

Підготуйте інгредієнти.

Обробити курку на невеликі шматочки, збризніть соєвим соусом.

Присипте курку крохмалем.

Перемішайте, залиште маринуватися на 30 хвилин.

Візьміть казан або каструлю з товстим дном, влийте рослинне масло і насипте цукровий пісок, нагрійте.

Викладіть шматочки курки і обсмажуйте до золотистої скоринки.

Поки обсмажується курка, дрібно поріжте гострий перчик і селеру.

Додайте селеру і перець, тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин.

Поки гаситься курка, поріжте болгарський перець, часник, натріть на тертці імбир.

Додайте в каструлю або казан болгарський перець, часник, імбир, сіль і всі приправи, після чого смажте на сильному вогні ще 10 хвилин, після чого зменшіть вогонь до самого маленького і тушкуйте ще 15 хвилин.

Поки гаситься курка, візьміть стакан або чайну чашку рису і промийте його, відваріть у великій кількості води, щоб він був розсипчастим.

Відкиньте відварений рис на сито.

У цей час наш "дапанджі" остаточно приготувався і готовий до подачі.

Викладіть страву на тарілку.

Прикрасьте зеленню і доповніть свіжими овочами. Смачного!