Червоний глінтвейн
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно ароматний і пряний червоний глінтвейн допоможе зігрітися в прохолодні осінні або студені зимові дні, розжене кров по венах і подарує заряд бадьорості на весь вечір, радуючи своїм смаком!
Вибирайте для приготування напою якісне вино, щоб воно не зіпсувало його смак. Замість апельсина допустимо використовувати мандарини, які обов'язково будуть практично на кожному столі в зиязикай час. Додавайте або зменшуйте спеції за смаком - фантазуйте і готуйте із задоволенням!
- Вино червоне - 250 мілілітрів (кріплене)
- Яблучний сік - 200 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 3 штуки (паличок)
- Бадьян - 3 штуки (зірочок)
- Гвоздика - 3 штуки (сушена)
- Яблуко - 1 штука (будь-якого сорту)
- Апельсин - 1 штука

Підготуйте зазначені інгредієнти.

Очистіть апельсин від шкірки, розділіть на дольки. Кожну часточку очистіть від плівки і наріжте на частини, викладіть в каструлю або казан, ківш. Промийте яблуко в воді, розріжте його на чотири частини і видаліть насіннєві блоки. Наріжте часточками і висипте нарізку в каструлю.

Викладіть палички кориці і зірочки бадьяна, всипте цукровий пісок. Палички кориці за бажанням можна замінити меленою корицею, а цукор - медом, але тоді підсолоджувач потрібно буде додавати в остиглий до 35 градусів глінтвейн, щоб мед не втратив свої корисні властивості.

Влийте яблучний сік і червоне вино. Якщо ви вирішили додати Кагор, то цукор виключіть зі списку інгредієнтів. Помістіть каструлю на плиту і включіть середній нагрів.

Доведіть до кипіння, але не кип'ятіть, а вимкніть нагрів і накрийте каструлю кришкою, щоб напій пропарився протягом 10 хвилин. За цей час фруктові нарізки і спеції віддадуть рідини свій смак і аромат.

Розлийте червоний глінтвейн в чашки, склянки, бляшані кухлі і подайте в руки своїм рідним теплим, практично гарячим, щоб напій зігрів їх. Пам'ятайте, що в глінтвейні міститься алкоголь, тому дітям його краще не пропонувати!