Черепаховий суп
(покроковий рецепт з фото)
Ви ще не пробували м'ясо черепахи? раджу спробувати, адже це не тільки незвично, але і безумовно смачно! Суп виходить дуже наваристим, ситним і ароматним. Приготуйте, упевнений вам сподобається!
Перед вами - простий рецепт приготування черепахового супу. Звичайно ж, над супом доведеться трішечки "поворожити", але в результаті виходить дуже гарне обідню страву. При подачі на стіл додайте в суп свіжу зелень і сметану (по бажанню). Хай щастить!
- М'ясо черепахи - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 2 штуки
- Лаврушка - 1 штука
- Каєнський перець - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Томатне пюре - 3 Ст. Ложки
- Вустерширський соус - 3 Ст. Ложки
- Яйце варене круто - 2 штуки (дрібно нарізати)
- Петрушка - 1 штука (дрібно нарізати пучок)

У велику каструлю кладемо м'ясо черепахи, заливаємо водою і ставимо варитися, знімаючи піну. Одну цибулину очищаємо і відкладаємо. Поділяємо іншу цибулину на чотири частини і додаємо в каструлю разом з лаврушкой, кайєнським перцем і сіллю. Закриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні дві години або до тих пір, поки м'ясо стане ніжним. Готове м'ясо дістаємо з каструлі шумівкою, нарізаємо дрібними кубиками, відкладаємо в сторону. Бульйон проціджуємо.

Обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору на олії, періодично помішуючи.

Додаємо цибулю в каструлю, туди ж кладемо борошно, варимо, помішуючи, до золотисто-коричневого кольору. Вливаємо відкладений бульйон і доводимо до кипіння. Потім додаємо томатне пюре, вустерширський соус і варимо на повільному вогні 10 хвилин. Тепер додаємо яйця, лимонний сік і м'ясо, варимо 5 хвилин і знімаємо з вогню. Прикрашаємо готовий суп петрушкою. Смачного!