Бурякові котлети з манкою
(покроковий рецепт з фото)
У мене вже давно котлети не асоціюються тільки з м'ясними виробами. Я роблю їх з багатьох овочів, а також міняю додаткові інгредієнти, кількість приправ і подаються з ними соуси.
Дане блюдо містить багато вітамінів і мікроелементів. Його можна їсти в піст, вегетаріанцями чи тим, хто сидить на дієті. А зараз ви дізнаєтеся, як приготувати бурякові котлети дієтичні. Ми не будемо використовувати яйця і якісь добавки, просто змішаємо варену буряк з цибулею, часником і манною крупою.
- Буряк відварна - 300 грам
- Часник - 1 зубчик
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Манька - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком

Буряк заздалегідь відваріть. Натріть її на крупній тертці. Цибулю і часник почистіть і дрібно нарубати.

У маслі почніть обсмажувати цибулю з часником. Як тільки вони почнуть підрум'янюватися, додайте до них буряк, перемішайте. Потім всипте 2 ст. Ложки манки і протушкувати суміш 2 хвилини.

Після цього остудіть масу. Посоліть і поперчіть її. Далі сформуйте котлетки, кожну обваляйте в манки і обсмажуйте до готовності. Подавайте зі сметанним соусом.