Бобовий суп
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний суп з суміші бобових. Ситний, поживний, ароматний. Такий суп можна варити на легкому бульйоні, наприклад, курячому або овочевому. А для додання легкого копченого аромату буде досить пари скибочок бекону.
Бобові славляться високим вмістом рослинного білка. Тому такі супи часто варять без м'яса - все одно вони виходять високопоживними. Пропоную приготувати бобовий суп і без картоплі, замінивши його коренем селери - так суп стане ще корисніше.
- Квасоля біла - 150 мілілітрів
- Горох - 150 мілілітрів (колотий жовтий)
- Сочевиця червона - 150 мілілітрів
- Горошок консервований - 250 мілілітрів
- Селера кореневої - 150 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля пориста - 1/2 штуки
- Бекон - 2-3 скибочок
- Помідори в'ялені - 2-3 штук
- Кейбер - 1 щіпка
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка

Підготуйте бобові до варіння. Квасоля замочіть години на 3-4. Горох - якщо він цілий - замочіть на годину. Колотий горох не потребує замочування, його досить промити, як і червону сочевицю, холодною водою. Доведіть до кипіння 2 літра води або курячого бульйону і опустіть квасоля. Варіть до напівготовності, потім додайте горох. Коли горох буде майже готовий, додайте червону сочевицю. Час її варіння - близько 20 хвилин.

Бекон наріжте соломкою, обсмажте на олії до хрускоту і викладіть на паперову серветку. У витопився жирі злегка підрум'яньте нарізаний кубиками ріпчасту цибулю і цибулю-порей.

Додайте нарізані кубиками кореневої селера і моркву. Смажте, помішуючи, до золотистого відтінку овочів.

Додати сіль вир, заправте його пасерованими овочами і дайте проваритися п'ять хвилин на слабкому вогні. Заправте суп чорним перцем, паприки і Caber, додайте петрушки. Щільно закрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися 15-20 хвилин.

Подавайте суп гарячим, посипавши його підсмаженим беконом. До супу подайте м'який сірий хліб або сухарики.