Бараняча нога
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне основне гаряче для святкового обіду в Європі - це бараняча нога. Вона відмінно впишеться в меню будь-якого свята. Зіпсувати блюдо дуже складно. Розповім, як приготувати баранячу ногу.
Запечена бараняча нога - це відмінне основне блюдо. Вона добре поєднується з гарніром з запечених овочів, з пюре з горошку, картоплі, брокколі, з зеленим салатом або салатом зі свіжих овочів. Розмарин і часник - відмінні спеції для цієї страви. М'ясо виходить ніжне, соковите і неймовірно смачне.
- Бараняча нога на кістки - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 1 штука
- Розмарин - За смаком
- Коричневий цукор - 1/4 склянки

1. Очистіть часник, кожен зубчик розріжте ще на кілька частин. Кілька гілочок розмарину подрібніть.

2. Вимийте і висушіть м'ясо, потім гострим ножем зробіть глибокі надрізи по всій нозі.

3. Нашпигуйте кожен надріз часником і зеленню.

4. Змішайте сіль, цукор і перець. Щедро натріть сумішшю ногу з усіх боків. Випікайте баранячу ногу при 200 градусах 20 хвилин, потім зменшіть нагрів до 165 градусів і випікайте ногу до внутрішньої температури 60-65 градусів.

6. Дістаньте ногу з духовки і остудіть протягом 15 хвилин.

7. Подавайте ногу цілком і розріжте вже на столі, так подача буде набагато ефектніше.