Рецепт Заготівля щавлю на зиму фото

Заготівля щавлю на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Зелень, Щавель
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні
Заготовки, Консервація

Хочу розповісти вам дуже простий спосіб, як зробити заготовку щавлю на зиму. Якщо у вас немає можливості його заморозити, що не тільки зручніше, але і корисніше, пропоную його законсервувати.

1. Насамперед візьміть зелень, викладіть в тазик або велику каструлю і залийте водою. Щавель повинен постояти у воді хвилин 5-10. Після промийте його як слід. Обсушити трохи і подрібніть - можна просто порвати руками або нарізати ножем.

2. Банки попередньо потрібно простерилізувати разом з кришками. Робити це можна за допомогою окропу або в духовій шафі.

3. У невелику каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння. Нехай вона покипить хвилини 3, після зніміть з вогню і дайте їй трохи охолонути. В рецепт приготування заготовки щавлю нам потрібна тепла вода, а не окріп.

4. Простерилізованих баночку наповніть зеленню, щільно притискаючи. Він дасть хорошу усадку, так що наповнювати потрібно дійсно ретельно. Зверху засипте в кожну банку сіль.

5. Долейте воду так, щоб вона була по плечики баночки. Тепер можна закатати банки і залишити їх догори дном на пару годин. Наша заготівля щавлю на зиму в домашніх умовах готова. Приберіть баночки в темне і прохолодне місце.

Такий щавель відмінно зберігає вітаміни. Взимку його можна використовувати в якості заправки до гарячих супів, а також як додатковий інгредієнт для салатів, соусів і закусок.


  • Щавель - 1 кілограм
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (з 0.5 Л баночку)
  • Вода чиста - 1 літр
1. Насамперед візьміть зелень, викладіть в тазик або велику каструлю і залийте водою. Щавель повинен постояти у воді хвилин 5-10. Після промийте його як слід. Обсушити трохи і подрібніть - можна просто порвати руками або нарізати ножем.

2. Банки попередньо потрібно простерилізувати разом з кришками. Робити це можна за допомогою окропу або в духовій шафі.

3. У невелику каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння. Нехай вона покипить хвилини 3, після зніміть з вогню і дайте їй трохи охолонути. В рецепт приготування заготовки щавлю нам потрібна тепла вода, а не окріп.

4. Простерилізованих баночку наповніть зеленню, щільно притискаючи. Він дасть хорошу усадку, так що наповнювати потрібно дійсно ретельно. Зверху засипте в кожну банку сіль.

5. Долейте воду так, щоб вона була по плечики баночки. Тепер можна закатати банки і залишити їх догори дном на пару годин. Наша заготівля щавлю на зиму в домашніх умовах готова. Приберіть баночки в темне і прохолодне місце.

Такий щавель відмінно зберігає вітаміни. Взимку його можна використовувати в якості заправки до гарячих супів, а також як додатковий інгредієнт для салатів, соусів і закусок.

Схожі рецепти