Яйця по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Яйця по-китайськи - це смачно, здорово і незвично. Такі яйця прекрасно прикрасять ваш стіл, а також порадують смаковими якостями ваших домочадців і гостей!
У яйцях міститься велика кількість вітамінів, мінералів і мікроелементів, які вкрай необхідні для нормальної життєдіяльності організму. З цього слід, що вживати в їжу яйця не просто бажано, але навіть необхідно. У зв'язку з цим раджу вам приготувати на сніданок дещо смачне, корисне і, до того ж, цікаве - яйця по-китайськи!
- Яйця - 10 штук
- Чай - 2 Ст. Ложки (листової)
- Зірочки анісу - 2 штуки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Паличка кориці - 1 штука
- Бутони гвоздики - 5 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка

1. Насамперед варимо яйця: кладемо їх в холодну воду, доводимо до кипіння і варимо 7 хвилин.

2. Подрібнюємо паличку кориці.

3. Поки варяться яйця, готуємо маринад: в піалу наливаємо трохи води і 3 ст. Ложки соєвого соусу. Додаємо 2 ст. Ложки чаю, 2 зірочки анісу (можна обійтися і без нього), 5 бутонів гвоздики і натерту корицю. Не забуваємо підсолити. Сварилися яйця охолоджуємо, потім постукуємо ложкою або ножем по шкаралупі, щоб на ній утворилися дрібні тріщинки. Кладемо в маринад і залишаємо на пару годин.

4. Після вказаного часу дістаємо яйця з маринаду, очищаємо від шкаралупи і подаємо до столу в спеціальних підставках. Смачного!