Яблука в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Яблука в клярі - смачний і пишний десерт з начинкою, або, якщо хочете, з сюрпризом (залиште кісточку! ). Готується за 20 хвилин, виглядає надзвичайно. Смачно їх є і гарячими, і холодними.
Яблука в клярі нагадують англійські пончики. Особливо якщо вибрати серцевину і нарізати їх кружальцями. Можна різати і часточками, просто часточки довше запікати (вони в два рази менше! ). Горілка або інший алкоголь (горілку можна замінити на ром або коньяк) в цьому простому рецепті приготування яблук в клярі використовується для того, щоб в тісто не вбирався жир.
Отже, приступаємо!
1. Вершкове масло розтопіть. Додайте до нього цукор, сіль, лимонну цедру. Все перемішайте віночком, остудіть, потім вбийте яйце і ще раз перемішайте.
2. Додайте сметану (можна її, до речі, на вершки замінити), горілку і борошно. Постійно заважайте. Консистенція тіста повинна бути такою, як ви готуєте на млинці, тобто. Досить рідкої.
3. Яблука промийте і просушіть. Очистіть від шкірки і виберіть серцевину (для цього зручно використовувати спеціальні прилади). Можете нарізати кружечками (товщина - 1 см) або часточками.
4. У чавунці або фритюрниці розжарити масло. Умочіть яблука в кляр, дайте трохи стекти і відправляйте в розпечене масло. Обсмажте з двох сторін і викладіть на паперову серветку, щоб скло зайве масло.
5. Готові яблука в клярі присипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Смачного!
- Яблука - 3-4 штук
- Борошно - 60 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Цукор - 25 грам
- Яйце - 1 штука
- Лимон - 1 штука (нам потрібна цедра.)
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Горілка (коньяк, ром) - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 0, 5-1 склянки
Отже, приступаємо!
1. Вершкове масло розтопіть. Додайте до нього цукор, сіль, лимонну цедру. Все перемішайте віночком, остудіть, потім вбийте яйце і ще раз перемішайте.
2. Додайте сметану (можна її, до речі, на вершки замінити), горілку і борошно. Постійно заважайте. Консистенція тіста повинна бути такою, як ви готуєте на млинці, тобто. Досить рідкої.
3. Яблука промийте і просушіть. Очистіть від шкірки і виберіть серцевину (для цього зручно використовувати спеціальні прилади). Можете нарізати кружечками (товщина - 1 см) або часточками.
4. У чавунці або фритюрниці розжарити масло. Умочіть яблука в кляр, дайте трохи стекти і відправляйте в розпечене масло. Обсмажте з двох сторін і викладіть на паперову серветку, щоб скло зайве масло.
5. Готові яблука в клярі присипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Смачного!