Тушкована квасоля
(покроковий рецепт з фото)
Не можу сказати точно, до якої кухні належить це блюдо, зате точно можу сказати, що тушкована квасоля - це корисне, postnoe, ситне і смачне блюдо. Брат, що! Воно ще й недороге!
Пропоную рецепт, як приготувати тушковану квасолю з буряком, і невеликі уточнення.
Для того, щоб скоротити час приготування, відварну квасоля можна приготувати заздалегідь, а можна також використовувати консервовану. Буряк вибирайте солодких сортів. Якщо буряк буде несолодкої, доведеться додати цукор за смаком. За бажанням можна додати горіхи.
- Квасоля червона - 200 грам
- Вода - 0, 5 L
- Буряк - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Петрушка - 1 пучок

Квасоля замочіть на 2 години і відваріть в мультиварці в режимі "крупа" 40 хвилин, потім злийте воду.

Ізюм замочіть в окропі на 20 хвилин.

Буряк поріжте кубиками.
Розігрійте масло в сотейнику, пассеруйте овоч пару хвилин.
Розігрійте масло в сотейнику, пассеруйте овоч пару хвилин.

Потім налийте води так, щоб вона покрила буряки. Гасіть до м'якості при закритій кришці.
Коли вода випарується, додайте відварну квасоля. Через пару хвилин додайте подрібнені часник і зелень.
Коли вода випарується, додайте відварну квасоля. Через пару хвилин додайте подрібнені часник і зелень.

Посоліть і поперчіть за смаком, додайте родзинки. Подавати до столу тушковану квасолю потрібно в теплому вигляді. Смачного!