Торт з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Торт з повидлом - рецепт з кулінарної книги моєї сестри. Сестричка завжди любила піч і цей тортик був самим смачним за часів дефіциту СРСР. Але повидло було завжди, а основа - звичайний бісквіт.
Торт з повидлом - це простий десерт мого дитинства. Зараз можна купити або приготувати будь-який торт, а в той час банка згущеного молока була великою знахідкою. Найчастіше сестричка готувала його тільки з повидлом, але на свята додавала заварний крем зі згущеним молоком. Торт виходив приголомшливий! ділюся рецептом, як приготувати такий тортик швидко і просто. Повидло можна використовувати будь-який. Бісквіт я не просякло, так як повидло дуже добре просочує коржі.
- Куряче яйце - 5 штук(4 яйце - в тісто, 1 яйце - в вершках)
- Борошно - 120 грам (плюс 1 ст. Ложка в крем)
- Цукор - 120 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Povidlo - 200 грам (абрикосове)
- Варене згущене молоко - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка

Приготуйте основу торта - бісквіт. Яйця збийте разом з цукром до пишної піни.

Додайте борошно з крохмалем і перемішайте до однорідності. Влийте тісто в форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, потім зменшіть до 180 градусів і випікайте ще 20-25 хвилин.

Приготуйте заварний крем, яйце змішайте з борошном, молоком і ванільним цукром. Проваріть на повільному вогні до загусання. Додайте варене згущене молоко і добре перемішайте.

Бісквіт розрізати на три частини і почніть збирати торт. Перший корж змастіть повидлом і додайте 2-3 ложки крему.

Промажьте все коржі повидлом і кремом. Прикрасьте торт на свій смак. Приберіть в холодильник на 6 годин, щоб торт просочився.