Тісто на кефірі з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Тісто на кефірі з картоплею виходить дуже пишним і м'яким. Воно досить універсальне, тому з нього можна пекти пиріжки або пироги з найрізноманітнішою начинкою.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати тісто на кефірі з картоплею, то прочитайте цей рецепт. З таких простих інгредієнтів ви зможете приготувати просто шикарне універсальне тісто.
Готове тісто можна заморозити або ж відразу використовувати.
- Пюре картопляне сухе - 60 грам
- Вода тепла для пюре - 340 грам
- Яйце - 3 штуки
- Кефір - 360 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 кілограм
- Дріжджі сухі - 3 чайних ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки

Сухе картопляне пюре висипте в миску і залийте окропом. Дочекайтеся, поки воно набубнявіє. Можна використовувати пюре зі свіжого картоплі, попередньо його відварити.

Перекладіть пюре в миску, додайте до нього теплий кефір, вбийте сирі курячі яйця, Присолите і ретельно розмішайте всі інгредієнти до однорідності.

Борошно просійте, щоб наситити її киснем. Додайте до неї сухі дріжджі. З'єднайте сухі продукти. Додайте їх до яєчно-кефірної суміші. Має вийти досить в'язке тісто.

Потроху додайте решту борошна, вимішайте гладке і еластичне тісто. До нього влийте рослинне масло і знову все перемішайте. Залиште тісто в мисці, щоб воно підходило.