Свинина з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий економічний і швидкий рецепт свинини з картоплею - до вашої уваги. До того ж, це відмінне блюдо на кожен день, яке ніколи не набридне.
На мій погляд, це самий просто рецепт свинини з картоплею, який тільки може бути. Я досить часто готую таке ось ситне блюдо для своєї сім'ї, і завжди проходить на ура, головне тут не скупитися і рясно все присмачити цибулею і морквою. І, хоча напевно практично кожна господиня знаємо, як його приготувати, я для тих, хто призабув або не знають зовсім, із задоволенням розповім, як зробити свинину з картоплею.
- Свинина - 1 кілограм
- Картопля - 1, 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком

Морква нарізаємо кільцями, півкільцями або четвертькольцами, кому як подобається.

М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки близько 2-3 сантиметрів.

На сковороді розігріваємо олію і викладаємо на нього моркву і дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо на сильному вогні до золотистої скоринки.

Потім на сковороду викладаємо шматочки м'яса, солимо, перчимо і обсмажуємо все разом ще хвилин 10.

Тепер в глибоку каструлю або казан викладаємо м'ясо з овочами, а зверху, нарізану часточками картоплю. Заливаємо воду так, щоб рідина накривала м'ясо, але не піднімалася на картоплю. Тепер закриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні 40-45 хвилин. Не забуваємо час від часу перевіряти рівень води, заважати не треба, так картопля не розвалиться. Після закінчення часу вимикаємо вогонь і даємо постояти ще 15 хвилин.