Щи зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)
З приходом весни і появою свіжої зелені саме час готувати щі зі щавлем. Смачні, з приємною кислинкою і дуже корисні щі готуються просто і легко, вони обов'язково сподобаються всій вашій родині.
З приходом весни і з появою першої зелені я обов'язково готую борщ зі щавлем. Їх можна робити і з м'ясом, і більш легкий варіант - з куркою або просто на воді. Сьогодні я хочу поділитися з вами своїм рецептом приготування щей зі щавлем. Він досить-таки простий, готується страва легко, а виходить смачним і вітамінним, та до того ж ще й ситним.
- Щавель - 1-2 Пучков
- Свинячі кістки - 300-400 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Яйце - 3-4 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2-2, 5 L
Насамперед нам необхідно зварити бульйон. Я його готую зі свинячих кісток: заливаю їх холодною водою і ставлю на середній вогонь. Як закипить вода, знімаємо піну, робимо маленький вогонь і варимо 1 час. Хв 15 до закінчення варіння додати сіль. Потім кістки дістаємо з бульйону.
Чистимо і нарізаємо картоплю невеликими кубиками. Відправимо картопля в м'ясний бульйон.
Ставимо варитися яйця, заливаємо їх водою і варимо близько 10 хвилин. Їх ми додамо в тарілку при подачі.
Очищену і помиту моркву натерти на крупній тертці.
Цибуля, очищений від лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями.
У гарячу сковороду додаємо вершкове і рослинне масло, потім цибулю і моркву разом, обсмажуємо 5 хвилин. Додаємо їх до майже готового картоплі в бульйон. Додаємо м'ясо, яке обібрали з кісток.
Свіжий щавель добре промиваємо під проточною водою і нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо в бульйон, даємо хвилин 10 покипіти - і вимикаємо готові щи. Нехай настоятися ще хвилин 15. Розливайте гарячі щі по тарілках, прикрасивши свіжою зеленню, додайте розрізане яйце.