Щавель на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться з вами простим способом заготовки щавлю на зиму. Щавель добре зберігається в скляних банках, потім його можна використовувати, наприклад, для приготування зеленого борщу.
Заготовити щавель на зиму в домашніх умовах дуже просто. Ретельно перебираємо і промиваємо щавель. Крупно нарізаємо листочки щавлю і кидаємо в киплячу воду, як тільки він поміняє колір, зменшуємо вогонь і знімаємо піну, що утворилася. Відразу ж розкладаємо щавель по стерилізованим баночках. Зберігаємо продукт в холодильнику або прохолодною комори. Хай щастить!
- Щавель - За смаком
Ретельно перебираємо щавель, удяляя пошкоджені листочки. Потім промиваємо під холодною водою.
Крупно нарізаємо листочки.
Кип'ятимо в каструлі 2-3 літра води і кидаємо в неї щавель.
Щавель змінив свій колір, відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму. Шумівкою знімаємо піну.
Складаємо щавель в стерилізовані банки, вливши трохи рідини, в якій він варився. Закриваємо банки кришками і чекаємо поки він охолоне. Щавель слід зберігати або в холодильнику, або в прохолодному і темному місці.