Самогон з груш
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто віддає перевагу натуральним домашні алкогольні напої, пропоную взяти на замітку цей зовсім нескладний рецепт приготування самогону з груш.
Можна використовувати переспілі, м'які і навіть злегка зіпсовані фрукти. Попередньо їх потрібно нарізати невеликими кубиками, видаливши насіння, серцевину і хвостики, а також - підгнилі ділянки.
1. Шматочки груш подрібніть до стану пюре. Зробити це можна за допомогою кухонної техніки, терки або м'ясорубки, наприклад.
2. У великій ємності з'єднайте м'якоть і половину води. Акуратно розмішайте.
3. Нагрійте трохи водички, і розчиніть в ній дріжджі.
4. Воду, що залишилася потрібно злегка нагріти, щоб розчинився цукор.
5. Тепер все готово. Можна з'єднати всі складові разом. Ретельно перемішайте всі.
6. Ємність поставте в тепле місце, щоб дріжджі "працювали" .
7. Якщо є можливість, кожен день акуратно все перемішайте. Бродити буде близько 7-10 днів.
8. Коли брага готова, можна приступати до основного процесу: робитимемо самогон з груш в домашніх умовах.
9. Після вигону вийде близько 7 літрів напою. Після охолодження можна відразу приступати до дегустації. Виходить дуже ароматно, смачно і досить красиво.
- Груші - 10 кілограм
- Дріжджі - 500 грам (пресовані )
- Цукор - 4 кілограма
- Вода - 20 літрів
1. Шматочки груш подрібніть до стану пюре. Зробити це можна за допомогою кухонної техніки, терки або м'ясорубки, наприклад.
2. У великій ємності з'єднайте м'якоть і половину води. Акуратно розмішайте.
3. Нагрійте трохи водички, і розчиніть в ній дріжджі.
4. Воду, що залишилася потрібно злегка нагріти, щоб розчинився цукор.
5. Тепер все готово. Можна з'єднати всі складові разом. Ретельно перемішайте всі.
6. Ємність поставте в тепле місце, щоб дріжджі "працювали" .
7. Якщо є можливість, кожен день акуратно все перемішайте. Бродити буде близько 7-10 днів.
8. Коли брага готова, можна приступати до основного процесу: робитимемо самогон з груш в домашніх умовах.
9. Після вигону вийде близько 7 літрів напою. Після охолодження можна відразу приступати до дегустації. Виходить дуже ароматно, смачно і досить красиво.