Салати на закачування
(покроковий рецепт з фото)
Ми закочує на зиму безліч різноманітних салатів, але не так багато їх з буряка. Тому хочу запропонувати вам спробувати саме цей салат: соковитий, з м'яким і ніжним смаком.
Підготуйте овочі для салату. Все вимийте, зніміть шкірку, дрібно поріжте і проваріть 1 час. Додайте оцет і часник - і закатати. Хай щастить!
- Буряк - 2 кілограма
- Морква - 500 грам
- Цибуля - 500 грам
- Помідори - 500 грам
- Часник - 10-12 зубчиків
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне без запаху - 250 мілілітрів
- Оцет столовий - 4 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
Підготуємо продукти і спеції. Всі овочі необхідно вимити і почистити.
Морква трьом на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями.
Буряк потрібно порізати соломкою і використовувати дуже крупну тертку.
Складіть в каструлю з товстим дном (або казан) овочі. Додайте порізаний дрібно помідор або аналогічну кількість томатного соку. Додайте сіль, цукор, рослинне масло і поставте на вогонь. Варіть на слабкому вогні з моменту закипання 1 час. Обов'язково накрийте кришкою.
Через годину пропустіть часник через прес. Підготуйте стерильні банки і кришки.
Для 5 хвилин до кінця варіння додайте часник і оцет. Перемішайте і варіть до кінця.
Розкладіть салат по банках, щільно утрамбовуючи. Засукайте ключем. Переверніть догори дном до повного охолодження.