Полуничний каскард
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт полуничного каскарда, солодкого пирога з полуницею і джемом. Легкий і дуже ніжний на смак.
Десерт, іменований каскардом в Британії, - це круглий за формою пиріг, в якому начинка викладається зверху. Виходить дуже смачним і не вимагає великих зусиль з приготування. Підійде як початківцям кулінарам, так і кулінарам з досвідом
- Полуниця - 450 грам
- Борошно - 25 грам
- Олія - 50 грам
- Молоко - 325 грам
- Цукор - 25 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Джем червоного кольору - 2-3 Ст. Ложок
- Тісто:борошно - 200 грам
- Цукор - 25 грам
- Свинячий жир - 50 грам
- Маргарин - 50 грам
- Вода - 50 грам
- Сіль - - За смаком

1. Попередньо розігріти духовку до 200 градусів. Просіяти борошно і додати цукор. Додати жир і перемішати так, щоб з'явилися крихти. Додати води, щоб вийшла тверда суміш. Тісто має бути крутим. Дати охолонути в холодильнику як мінімум півгодини. Розкачати за розміром форми і проткнути виделкою. У кількох місцях. Поставити в духовку і запікати 15 хвилин. Дати охолонути.

2. Змішати 3 ст.Л. Молока, борошно і цукор, додати жовтки і молоко, що залишилося і змішати віником.

3. Нагріти суміш поки вона не загусне і не закипить. Дати охолонути.

4. Вилити суміш на остигле тісто.

5. Порізати полуницю навпіл і розкласти зверху на суміші. Нагріти джем з 1 ст.Л. Води і покрити полуницю. Поставити каскард назад в холодильник до моменту подачі на стіл. Розрізати на шість частин і подати з кремом на Ваш смак.