Пиріжки з капустою печені
(покроковий рецепт з фото)
Домашня несолодка випічка - це завжди смачно, ситно і зовсім нескладно насправді. Поспішаю запропонувати вам на замітку відмінну ідею, як приготувати пиріжки з капустою печені. Смакота!
Дріжджові пиріжки в духовці - це чудове рішення для тих, хто не любить смажену в маслі випічку. Вони виходять повітряними, дуже м'якими і смачними. Що стосується начинки, то тут вона найпростіша: тушкована капуста без добавок. При бажанні ви можете використовувати овочі, томатний соус і спеції, щоб зробити начинку більш пікантною.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Борошно - 700 грам (приблизно)
- Вершкове масло - 110 грам
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка(+ в начинку до смаку)
- Пакетик дріжджів - 1 штука (сухих)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Капуста - 1 штука
- Яйце - 1 штука (для змазування пиріжків)

1. Для початку потрібно зробити опару. У тепле молоко додайте цукор і дріжджі, акуратно перемішайте і залиште хвилин на 10.

2. Додайте сіль, розтоплене вершкове масло і просіяне борошно. Замісити тісто, залиште його хвилин на 20. Після вимішайте його ще разок, накрийте рушником або плівкою і дайте підійти в теплому місці. Через годинку обомніте і дайте підійти ще раз.

3. Для приготування начинки нашинкуйтекапусту, викладіть її в сотейник або каструлю. Додайте масло, сіль за смаком і стакан води. Залиште гаситися на середньому вогні, поки рідина повністю не випарується, а капуста не стане м'якою.

4. Тісто має добре підійти і збільшитися в обсязі.

5. Розділіть його на 25-30 однакових частин. З кожної скачайте кульку.

6. І акуратно розкачайте.

7. У центр кружечка викладіть начинку, акуратно заліпити краю і відправте пиріжок на деко, змащений маслом. Збийте яйце і змастіть їм пиріжки з допомогою пензлика.

8. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку.

9. І запікайте до рум'яної. Смачного!