Пиріг з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Класикою пирогів, мабуть, є яблучні пироги. Тому в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати пиріг з яблуком без праці і клопоту. У приготуванні вам можуть допомогти навіть діти.
Такий пиріг стане відмінним завершальним акордом вашого святкового вечора, т.К. Незважаючи на простоту приготування такого десерту, його смакові властивості вражають. Ця страва вже не просто банальний пиріг з яблуками, а справжній кулінарний шедевр.
В цей рецепт буде доречним ще додати жменю родзинок, тоді такий пиріг буде походити навіть на штрудель.
Подавайте з кулькою морозива, а зверху присипте десерт цукровою пудрою.
Смачного!
- Заморожене тісто для пирога - 1 штука (листкове або пісочне)
- Горіхи - 1/2 склянки (пекан)
- Борошно - 1/4 склянки
- Коричневий цукор - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Яєчний білок - 1 штука
- Цукрова пудр - 1/4 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
- Яблука - 1, 3 кілограма
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1
Розігрійте духовку до 190 градусів.
2
Тісто розморозити. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть туди 1 тест шар.
3
У мисці змішайте борошно, м'яке вершкове масло і коричневий цукор. Маса повинна перетворитися в крихту.
4
Тісто, яке виклали в форму, запікайте протягом 12-15 хвилин. Дістаньте отриманий корж.
5
Температуру в духовці підійміть до 220 градусів.
6
Тим часом в мисці змішайте цукор, крохмаль і корицю.
7
Яблука очистіть, наріжте тонкими часточками і обробіть лимонним соком, перемішайте.
8
Яблука змішайте з горіхами і цукром з корицею. Викладіть в випечений тісто.
9
Що залишився пласт тіста розкачайте, накрийте їм начинку, кінець кліпу, зробіть проколи або надрізи по всій площі. Збитим білком змастіть верх і краї тіста.
10
Накрийте верх фольгою і запікайте 10 хвилин, потім зніміть фольгу і запікайте 12 хвилин або до золотистого кольору. Остудіть.