Пікантний буряковий мус з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам ніжний мус з печеного буряка і оселедцем, в складі є хрін столовий, що робить закуску пікантною, цікавою на смак. Пробуйте!
Давайте я розповім вам, як приготувати пікантний буряковий мус з оселедцем. Ця закуска може претендувати на святковий стіл, а все тому, що має привабливий вигляд і легкий склад, цікавий смак. А що ще потрібно? Прикрасьте як подобається вам, додайте улюблених спецій і насолоджуйтеся! хай щастить!
- Буряк - 400 грам
- Seledočnoe файл - 200 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки (з гіркою)
- Хрін столовий - 1 Ст. Ложка
- Желатин - 10 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Листя салату - 6 штук

Підготуйте продукти для мусу. Буряк запечіть в духовці у фользі, остудіть, очистіть. Желатин (у мене швидкорозчинний) розведіть в малій кількості окропу, я додала буквально пару столових ложок води.

Буряк і оселедець поріжте на кілька частин, складіть всі інгредієнти (крім желатину) в подрібнювач. Увімкніть техніку на 4-5 хвилин.

Маса повинна вийде густа і однорідна. Влийте розчинений желатин, увімкніть подрібнювач на пару хвилин.

Мус готовий.

Візьміть будь-яку силіконову форму або скляні креманки, розльоті мус і приберіть на 3-4 години для застигання в холодильник.

Мус дуже легко відходить від стінок силіконової форми, навіть гріти не довелося. Прикрасьте мус зеленню, якщо формочки у вас невеликі і немає листя салату, тоді подайте мус на яблучних колечках або солоних крекерах.

Смачного!