Печінкові мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам приготувати оригінальні, красиві і смачні печінкові мафіни. Вони особливо привернуть увагу маленьких діток, які печінку в принципі не особливо шанують.
Готові печінкові маффіни подавайте теплими або холодними як окрему страву, присипавши кунжутом, або з гарніром (свіжі або тушковані овочі, рис та інші каші). Якщо є бажання, можете додати ваші улюблені спеції або зелень.
- Печінка яловича - 400 грам
- Куряче яйце - 1, 5 штуки(1 яйце для фаршу + 1 білок для змазування маффинов)
- Яйце перепелине - 6 - 8 штук (в залежності від розміру форм, по 1 на кожен маффин)
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Цедра апельсина - 1 щіпка (не обов'язково, але бажано)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Кунжут - За смаком
1. Печінка промийте, зніміть верхню плівку (вона зніметься легко, якщо опустити печінку на кілька секунд в гарячу воду), видаліть прожилки. Підготовлену печінку поріжте на шматки і покладіть в блендер, додайте туди ж нарізану цибулю, подрібніть все це.
2. Додайте до печінково-цибулевої суміші морква, нарізану шматочками, яйце і сметану. Знову все подрібніть.
3. Далі додайте цедру апельсина, манку, сіль і перець. Добре все перемішайте, і дайте масі настоятися хвилин 15.
4. Варені перепелині яйця очистіть від шкаралупи. Форми наповніть печінкової сумішшю, dolivaya не збирається кінця 1 см., в кожну форму покладіть по перепелиному яйцю.
5. Форми поставте на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Коли печінкові маффіни вже майже спечуть, змастіть їх попередньо збитим білком і поставте знову в духовку секунд на 30, щоб вони вкрилися блискучою апетитною скоринкою.