Рецепт Печеночнікі з манкою фото

Печеночнікі з манкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Свинина, Печінка
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо ви задумали побалувати своїх близьких новим домашнім блюдом, то спробуйте цей рецепт. Ви дізнаєтеся, як приготувати печеночники з манкою - вони сподобаються всім і стануть улюбленим сімейним блюдом.

Для готування печінку можна взяти будь-яку, але краще свинячу або курячу. Манка дозволяє тримати форму і підкреслює смак печінки. Печеночнікі виходять апетитними, ніжними. До них можна подавати овочі, салати, зелень і будь-які гарніри з каш, картоплі. Можна до них приготувати соус на основі сметани, часнику і зелені.

  • Крупа манна - 4 Ст. Ложки
  • Олія соняшникова - 100 мілілітрів
  • Свиняча печінка - 500 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
печеночнікі з манкою - фото крок 1
1. Перед тим, як приготувати печеночники з манкою, помийте печінку. Зріжте все плівки. Наріжте середніми шматочками.
печеночнікі з манкою - фото крок 2
2. Ріпчасту цибулю очистіть від шкірки. Наріжте цибулю невеликими шматочками. Через м'ясорубку перекрутити печінку і цибулю. Можна використовувати блендер. Тоді краще перебивати черзі. Snachala pechenku, потім - цибуля. Перемішайте в одній мисці.
печеночнікі з манкою - фото крок 3
3. Додайте до фаршу сире яйце. Всипте манну крупу. Посоліть і поперчіть в залежності від свого смаку. Перемішайте. Залиште на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб манка набухла.
печеночнікі з манкою - фото крок 4
4. Отримана заготовка повинна нагадувати тісто як на густі оладки. Розігрійте пательню. Ложкою викладайте фарш в розігріте олію. Обсмажуйте з двох сторін до готовності.
печеночнікі з манкою - фото крок 5
5. Після приготування викладіть печеночники на паперовий рушник, щоб позбавити від зайвого жиру. Потім перекладіть на блюдо. Подавайте до столу теплими.

Схожі рецепти