Маринований лосось
(покроковий рецепт з фото)
Цей спосіб маринування риби можна назвати універсальним. Він підійде для будь-якої риби, але особливо добре в такому маринаді виходять червоні сорти: лосось, сьомга, форель, горбуші.
Ця смачна і ніжна рибка готується буквально за кілька хвилин. Найголовніший секрет страви - це маринад. Мед додасть солодкуватий присмак, гірчиця - гостроту і пікантність, а соєвий соус - східні нотки. Щоб дізнатися, як приготувати маринованого лосося, прочитайте цей рецепт.
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Кунжут - 10 грам
- Мед натуральний - 2 чайних ложки
- Лосось - 300 грам
- Соєвий соус - 2 чайних ложки

Заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти. Філе лосося вимийте, обсушити і зачистити від решти кісточок. Також вам знадобляться мед, гірчичний, соєвий соус і кунжут.

Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього в окремій піалках змішайте гірчицю, соєвий соус і мед. Ретельно все перемішайте.

Поріжте рибу на великі шматки і викладіть її в форму для запікання. Полийте маринадом і поставте в холодильник хвилин на п'ятнадцять. Потім посипте рибу кунжутом.

Розігрійте духовку до ста сімдесяти градусів, запікайте в ній лосося в маринаді п'ятнадцять хвилин. Подавайте рибу з гарніром або свіжими овочами.