Маринована рання капуста на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Швидка, смачна і дуже соковита - ось, що можна сказати про цю маринованої ранній капусті на зиму. Ділюся з вами простим рецептом і сподіваюся, що він вам сподобається!
Цей простий рецепт маринованої ранньої капусти на зиму відніме у вас максимум півгодини часу, але зате банку виходить пристойна (у мене вийшло 700 грам). Капусту я зазвичай додаю в салати, в щі та інші страви, так що дві-три таких банки мені цілком вистачає на зиму. А якщо ви любите капусту їсти "в чистому вигляді", просто збільшуйте кількість інгредієнтів і робіть великий запас на зиму!
- Капуста молода - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Перець горошком - 4 штуки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Гвоздика - 2 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка

1. Капусту дрібно шаткуємо, морква трьом на тертці.

2. Перемішаємо, трохи приминаючи капусту руками, і утрамбуем в підготовлену стерильну банку. Заливаємо окропом, залишаємо на 15 хвилин, потім воду зливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і знову заливаємо капусту.

3. Ще через 15 хвилин знову зливаємо воду в каструлю і знову доводимо до кипіння. Але на цей раз додаємо сіль, цукор, оцет і спеції. Доводимо до кипіння, і закриваємо стерильними кришками на зиму.

4. Готово! Таку капусту до повного охолодження зберігайте в перевернутому вигляді, укутавши в ковдру. А коли охолоне, перемістіть банку в льох або в комору до зими. Готово!