Лимонний кекс з розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Цей кекс - досконалість. По перше, він смачний. По-друге, має виражений аромат лимона. По-третє, сам він святкового яскраво-жовтого кольору, який одним видом підніме настрій.
Дуже ніжний, ароматний, легкий, трохи вологий, красивий кекс. Смак незвичайний - свіжий і такий, теплий. Розмарин надає випічці ледь вловимий, цікавий аромат. Якщо ви ще сумніваєтеся щодо лимонної випічки, то повірте, після цього кексу ви станете її фанатом! Готувала в подарунок батькам, всі залишилися дуже задоволені.
- Цедра лимонна - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Лимонний сік - 1/2 склянки
- Розмарин - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Заголовок для палітурки - 3/4 склянки
- Маскарпоне - 3/4 склянки
- Розмарин - 1 Ст. Ложка (глазур)
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки (глазур)
- Вершки - 1/4 склянки (глазур)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (глазур)
- Цедра лимонна - 1 Чайна ложка (глазур)

1. Натріть цедру на дрібній тертці.

2. Змішайте борошно, розмарин, лимонну цедру, розпушувач і сіль.

2. Збийте маскарпоне і яйця зі змішувачем pomoshtyyu. Додайте цукор і знову збийте.

3. Просійте суху суміш в яєчну і перемішайте.

4. Додайте в тісто розтоплене вершкове масло, перемішайте.

5. У форму для випічки викладіть тісто і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.

6. Нагрійте лимонний сік і цукрову пудру на плиті. Відсудите суміш і змішайте з вершками, лимонною цедрою і розмарином.

7. Збийте глазур міксером і покрийте нею кекс. Приємного чаювання!