Картопля, запечений з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам смачний, ароматний, ситний, універсальний і дуже бюджетний гарнір до гарячих страв. Це - картопля, запечений з морквою. Виходить неймовірно смачно, а готується просто і швидко!
Картопля, запечений з морквою, готується в духовці протягом години. Усе, що потрібно зробити, це промити і порізати овочі. Картопля, морква, цибулю нарізаємо, додаємо спеції і оливкове масло. Викладаємо все в форму для запікання, заливаємо невеликою кількістю бульйону - і все! Час - і ви насолоджуєтеся м'якою ароматної картопелькою і солоденької морквиною.
- Картопля - 8-10 штук
- Морквина - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Шавлія - 2 Ст. Ложки
- Розмарин - 1 Ст. Ложка
- Бульйон курячий - 1 Склянка
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком

1. Картоплю очистіть і промийте або просто промийте з використанням жорсткої губки. Розріжте на чверті.

2. Морква промийте, почистіть і наріжте великими кільцями.

3. Лук наріжте товстими кільцями, включаючи частину стебла (якщо він є, звичайно).

4. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні свіжим розмарином і шавлією, то промийте і подрібніть приправи ножицями. В іншому випадку використовуйте сушені.

5. Всі приготовані інгредієнти змішайте у великій мисці. Додати сіль, поперчіть, додайте оливкового масла. Ще раз перемішайте.

6. Викладіть овочі в форму для запікання. Залийте курячим бульйоном.

7. Випікайте овочі в бульйоні в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 45 хвилин-години до м'якості картоплі і моркви.

8. Подавайте картопля, запечений з морквою, як гарнір до м'яса, рибі, птиці. Смачного!