Хворост на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Хворост ми все знаємо і любимо з дитинства. Ця проста і надзвичайно смачна випічка завжди підійде до чаю і кави.
Приготувати цю чудову випічку не складе особливих труднощів для тих, хто знайомий з дріжджовим тестом. Воно тут, можна сказати класичне. І навіть якщо ви новачок в цій справі, дотримуйтесь рецептом і у вас обов'язково вийде. Пишний і смачний хмиз точно порадує вашу сім'ю. Спробуйте!
- Дріжджі - 20 грам (свіжі, пресовані)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 400-450 грам
- Соняшникова олія - 150 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукрова пудра - 50 грам

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Молоко підігрійте. Додайте дріжджі і цукор, перемішайте.

Додайте яйце, сіль і 3 столові ложки рафінованої соняшникової олії.

Поступово додайте просіяне борошно.

Замісити м'яке, еластичне тісто.

Поставте тісто в тепле місце до збільшення в обсязі в кілька разів.

Відріжте частину тесту і розкачати в пласт товщиною 2-3 мм.

Наріжте смужками довжиною приблизно 10 см. І шириною 4-5 см. У кожній смужці зробіть надріз. Після протягніть один кінець смужки в розріз. Готово.

Ось такий виходить хмиз.

У сковороду налийте олію і добре розігрійте. Викладіть заготовки тіста і обсмажте з обох боків до золотистого кольору.

Готовий хворост викладіть на тарілку з паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.

Після хмиз трохи остудіть і посипте цукровою пудрою. Можна подавати до столу. Приємного чаювання!