Гречані тефтелі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочеться смакоти на дієті, або в пост, пропоную дізнатися, як приготувати гречані тефтелі, - ніжне і соковите доповнення до будь-якого гарніру без зайвих фінансових витрат і тривалої підготовки! пробуємо?
Рецепт приготування гречаних тефтелей дуже простий і готуються такі тефтелі гранично швидко. Якщо при вашій системі харчування ви можете вживати в їжу яйця, то краще, звичайно, одне додати до грибного фаршу на тефтелі, щоб вони не розвалювалися. Хоча якщо каші не доварювати до кінця, то вони і без того будуть добре тримати форму. Можна також додати інші овочі, спеції і зелень, тут можна удосконалювати рецепт як завгодно, в будь-якому випадку на виході отримаємо недороге, ситне і при цьому некалорійне блюдо здорової кухні. Рекомендую!
1. Ставимо на плиту каструлю, і відварюємо гречку в підсоленій воді, як зазвичай (на склянку гречки дві склянки води).
2. Поки каша вариться, гриби і цибулю моєму, чистимо і подрібнюємо в блендері, або прокручуємо на м'ясорубці.
3. Обсмажуємо на олії цибулю з грибами, і можемо додати сіль, перець і улюблені спеції.
4. Змішуємо цибульний-грибну заправку з гречкою, і всипаємо пару ложок борошна. Ретельно перемішати.
5. Тепер вологими руками формуємо з цієї маси кульки розміром з волоський горіх.
6. На тій же сковорідці, де смажилися цибулю і гриби, злегка подогреем кетчуп, додамо третину склянки води, і обсмажуємо наші кульки рівномірно з усіх боків.
Готово! подавати можна, додавши підливу з сковорідки, або ж ще додатково протушкувати в духовці з будь-яким соусом на ваш смак. Але я цього не роблю, так як після обсмажування вони вже цілком готові до вживання. Так що спробуйте урізноманітнити ваш здоровий раціон такими гречаними тефтелями в домашніх умовах, і я впевнена, вони вам сподобаються своєї ситністю, ошатністю і ароматний
- Гречана крупа - 1 Склянка
- Печериці - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Кетчуп - 5 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Ставимо на плиту каструлю, і відварюємо гречку в підсоленій воді, як зазвичай (на склянку гречки дві склянки води).
2. Поки каша вариться, гриби і цибулю моєму, чистимо і подрібнюємо в блендері, або прокручуємо на м'ясорубці.
3. Обсмажуємо на олії цибулю з грибами, і можемо додати сіль, перець і улюблені спеції.
4. Змішуємо цибульний-грибну заправку з гречкою, і всипаємо пару ложок борошна. Ретельно перемішати.
5. Тепер вологими руками формуємо з цієї маси кульки розміром з волоський горіх.
6. На тій же сковорідці, де смажилися цибулю і гриби, злегка подогреем кетчуп, додамо третину склянки води, і обсмажуємо наші кульки рівномірно з усіх боків.
Готово! подавати можна, додавши підливу з сковорідки, або ж ще додатково протушкувати в духовці з будь-яким соусом на ваш смак. Але я цього не роблю, так як після обсмажування вони вже цілком готові до вживання. Так що спробуйте урізноманітнити ваш здоровий раціон такими гречаними тефтелями в домашніх умовах, і я впевнена, вони вам сподобаються своєї ситністю, ошатністю і ароматний