Гливи з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальне, дуже незвичайне за смаком, але все ж ароматне і ситне блюдо, ці гливи з баклажанами в домашніх умовах - справжня знахідка для тих, хто не їсть м'яса або харчується правильно. Смачно!
Розповім, як приготувати гливи з баклажанами. Це дуже оригінальне поєднання, але дуже смачне. Так що я вам рекомендую спробувати приготувати таку страву - це може бути як самостійний вечерю чи обід, або ж можна його подавати як салат або закуски до гарнірів і м'яса. Бажаю удачі!
- Гливи - 500 грам
- Баклажани - 1-2 штук (в залежності від розміру - один великий або два маленьких)
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - 0.5 пучка (я використовувала зелений молодий цибулю)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Соус теріякі - 1 Чайна ложка( можна замінити медом)
- Крохмаль картопляний - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком

1. Спочатку на рослинному маслі обсмажити цибулю і часник, а коли цибуля стане прозорою - закладаємо гливи. Обсмажити. Поки з грибів не виділили і не випарується волога, після чого вогонь зменшимо.

2. Щоб баклажани не гірчить, повністю очищаємо їх від шкірки, ріжемо брусочками і посипаємо сіллю. Коли виділиться "роса", промиваємо їх і відправимо гаситися до грибам.

3. Окремо змішаємо соєвий соус, соус теріякі або мед з крохмалем. Зручно це зробити, розбавивши цю масу приблизно 0.5 склянки окропу - цей соус перемішаємо, щоб крохмаль розчинився, і відправимо в сковороду. Накриваємо кришкою і тушкуємо. Коли і гриби, і баклажани будуть готові, додамо зелень і спеції за смаком.

4. От і все! Прикрашаємо і подаємо до столу! смачного!