Бездріжджове тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Щоб замісити тісто для смачних пирогів, необов'язково додавати в нього дріжджі. Досить знати як приготувати бездріжджове тісто для пиріжків, воно виходить еластичним і добре розкочується.
За допомогою цього рецепта приготування бездріжджового тіста, можна готувати різноманітні вироби, не тільки пиріжки, але і булочки, млинці, крекери і пончики. Смачного!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вершкове масло - 100-120 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка

Oсновой нашого тесту є борошно, тому якщо ви хочете щоб випічка вийшла ніжною і смачною, використовуйте пшеничне борошно вищого сорту, дрібного помелу і перевірених торгових марок. Борошно просіваємо через сито в вільну миску. При цьому борошняної інгредієнт не тільки збагачується киснем з повітря, але і звільняється від грудок, а це в свою чергу покращує заміс тесту і покращує його якість.

Вершкових масло дістаємо з холодильника і перекладаємо на обробну дошку. За допомогою кухонного ножа нарізаємо інгредієнт на невеликі квадратики і перекладаємо їх у вільний суху тарілку. Масло має самостійно розтанути, але при цьому залишатися злегка прохолодним, в іншому випадку, якщо ми будемо додавати добре розтанув масляний інгредієнт в борошно, тоді тісто може вийти жирним на дотик. Увага: для приготування дріжджового тіста масло ні в якому разі не можна розтоплювати на вогні або в мікрохвильовій печі.

Просіяне борошно пересипаємо в глибоку миску і за допомогою столової ложки в цю ж ємність додаємо вершкове масло. За допомогою міксера на середній швидкості змішуємо два інгредієнта до однорідної маси.

Потім в окрему ємність лито із склянки кефір і додаємо до цього інгредієнта сіль і пекарський порошок. За допомогою ручного віночка або столової ложки добре розмішуємо ці інгредієнти в дієти рідини. Бажано, щоб розпушувач тесту повністю розчинився в кефірі.

Тепер переливаємо кефірну масу в ємність з вершково-борошняної сумішшю і за допомогою столової ложки добре перемішуємо всі інгредієнти.

Після викладаємо бездріжджове тісто на стіл посипаний борошном, і руками добре вимішуємо його. Тісто виходить тугим і еластичним. Замішане тісто формуємо в кулю і перекладаємо назад в миску. Ємність обов'язково накриваємо зверху кришкою або ж вкутуємо харчовою плівкою для того, щоб воно не підсихало. Після цього ставимо миску з тестом в холодильник на 40-60 хвилин. Охолоджене тестове виріб легше розкочується і не прилипає до рук.

По закінченню відведеного часу на охолодження тіста, дістаємо його з холодильника і знову перекладаємо на стіл з борошном. І далі дійте на ваш розсуд. Кожен сам вирішує що йому приготувати.