Баклажани по-іранському
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам досить незвичайний іранський спосіб приготування баклажанів. Ми будемо гасити їх разом з томатами до стану пюре, в результаті отримаємо дуже смачний гарнір до будь-якого м'яса або риби.
Якщо ви любите незвичайні поєднання смаків і екзотичні іноземні страви, то цей рецепт приготування баклажанів по-іранських вам обов'язково повинен сподобатися. Незважаючи на цілком звичайні інгредієнти, смак у такого блюда виходить дуже цікавий, та й сам спосіб подачі варто уваги. Зазвичай це блюдо подають як основне, але особисто я віддаю перевагу їсти його з яким-небудь м'яском або рибою, адже такі баклажани є відмінним гарніром. Так що якщо ви цікавитеся іранської кухнею або просто хочете здивувати своїх рідних незвичайним вечерею, тоді я розповім вам, як приготувати баклажани по-іранському.
1) Для початку баклажани промиваємо під проточною водою і розрізаємо їх уздовж на дві половинки. У кожній робимо по два надрізи для того, щоб вони краще вбирали масло.
2) У сковороду наливаємо рослинне масло і гарненько його нагріваємо, викладаємо на сковороду половинки баклажанів і обсмажуємо їх, притискаючи лопаткою або виделкою протягом півгодини.
3) У каструлю викладаємо нарізані часточками помідори, додаємо трохи води, томатну пасту, сіль і перець, тушкуємо все протягом 5 хвилин. Потім додаємо обсмажені баклажани і продовжуємо тушкувати все 20 хвилин, поки овочі не придбають пастообразную консистенцію.
4) Знімаємо каструлю з вогню і заправляємо блюдо соком лимона, перемішуємо і подаємо до столу.
Виходить досить незвично, але неймовірно смачно, обов'язково спробуйте. Смачного!
- Баклажан - 3 штуки
- Помідор - 8-10 штук
- Паста томатна - 2-3 Ст. Ложок
- Сік лимонний - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1) Для початку баклажани промиваємо під проточною водою і розрізаємо їх уздовж на дві половинки. У кожній робимо по два надрізи для того, щоб вони краще вбирали масло.
2) У сковороду наливаємо рослинне масло і гарненько його нагріваємо, викладаємо на сковороду половинки баклажанів і обсмажуємо їх, притискаючи лопаткою або виделкою протягом півгодини.
3) У каструлю викладаємо нарізані часточками помідори, додаємо трохи води, томатну пасту, сіль і перець, тушкуємо все протягом 5 хвилин. Потім додаємо обсмажені баклажани і продовжуємо тушкувати все 20 хвилин, поки овочі не придбають пастообразную консистенцію.
4) Знімаємо каструлю з вогню і заправляємо блюдо соком лимона, перемішуємо і подаємо до столу.
Виходить досить незвично, але неймовірно смачно, обов'язково спробуйте. Смачного!