Бренді рідко асоціюється з певною порою року, та даремно. Його м’яке тепло й глибокий смак чудово пасують до затишних зимових вечорів біля каміна. Це просто пояснити, адже, якщо перейти за посиланням: https://goodwine.com.ua/ua/krepkie/prochie-krepkie/brandy.html, то в описі до більшості бренді можна знайти терміни на кшталт «пряний» чи «зігрівальний». Та мало хто знає, що легкі квіткові версії чудово охолоджують у літню пору — десь на терасі чи березі моря.
Міцний спиртний напій виготовляють за допомогою дистиляції вина або іншого ферментованого фруктового соку. Тому, як у ситуації з вином, його характер формується на основі використаних компонентів, методу дистиляції та процесу витримки. Поєднання цих факторів пояснює, чому деякі бренді насичені та повнотілі, а інші — легкі та квіткові.
У холодні місяці люди природно шукають алкоголь, у якого м’який, округлий і пряний смак. Улітку краще смакують свіжі фруктово-квіткові напої. Бренді закриває обидва запити — якщо знати, що шукати.
Категорії, варті уваги:
Спосіб подання безпосередньо впливає на сприйняття міцного напою. Узимку пийте бренді кімнатної температури. Його навіть можна трохи підігріти в долонях. Поєднуйте з темним шоколадом, сиром із блакитною пліснявою, смаженими горіхами.
Шукайте молоді сорти, як-от VS. Пам’ятайте, що бренді виготовляють не лише у Франції — придивіться до асортименту виробників з України чи Іспанії. Остання славиться так званим хересним бренді — міцним алкогольним напоєм із виразними нюансами цитрусових, мигдалю та родзинок. Що стосується альтернативних сортів, то влітку смакуватимуть варіанти на основі слив, абрикосів, вишень.
У спекотну погоду бренді краще подавати з льодом або в складі коктейлів, як-от «Сангрія». А як закуску краще запропонувати грильовані персики чи ковбаски з птиці.
У кожної країни — власний упізнаваний стиль. Наприклад, Франція пропонує насичені коньяки. Для цілорічного вживання підходять лише молоді спирти — та пам’ятайте, що це питання смаку.
Легкі напої на кшталт ракії чи палінки слід шукати у Східній Європі. В охолодженому вигляді вони чудово смакують у літню спеку. Іспанське бренді — солодке та насичене, тому асоціюється із зимою.